Wanneer u het goed aanpakt, denk dan direct aan een goede beregeningsinstallatie. Wanneer wij met uw tuin bezig zijn is dit prima mee te nemen.

Een beregeningsinstallatie is erg handig. Niet alleen omdat u niet meer zelf met een tuinslang iedere zomeravond de plantjes water moet geven, maar  wanneer de installatie goed is ingericht en overlappend is kun je besparen op je waterverbruik. Daarnaast staat je tuin er altijd goed bij!
Het is het eenvoudigdigst om tuinberegening te installeren wanneer uw tuin nog moet worden aangelegd. Maar wij brengen ook tuinberegening in bestaande tuinen aan zonder uw hele tuin overhoop te hoeven halen.
Als je het hebt over een beregeningsinstallatie, denk er dan ook aan om direct een ‘waterstopcontact’ bij te laten maken voor het aansluiten van een tuinslang voor bijvoorbeeld het schoonspuiten van het terras of het wassen van de auto. Of als u een vijver heeft kan het handig zijn om ook in de buurt van de vijver een wateraansluitpunt te creëren voor het bijvullen.
Er zijn verschillende soorten sproeiers. Zo zijn er nevelaars voor kleine gazons, bloembedden en struiken. Deze worden gelijk met de grond geinstalleerd. Wanneer er gesproeid moet worden komt het spuitstuk boven de grond en kan deze 0 tot 360 graden sproeien.
Voor kleine middelgrote oppervlakten gebruiken wij meestal turbinesproeiers. Deze verdeelt het water gelijktmatig over de gehele werpwijdte en lijkt op een draaiend regengordijn van grote waterdruppels.
Verder heb je nog druppelbevloeiing, ook wel druppelaars genoemd. Deze vorm van beregening wordt veelal toegepast bij heggen, bomen, bodembedekkers, etcetera. Het voordeel van deze manier van beregenen is dat het water direct bij de wortels komt. De nieuwe generatie druppeldarmen zijn zo ontworpen dat er tot 200 meter gelijkmatig gedruppelt kan worden.